Sportsfotografering er en spændende og krævende disciplin, der stiller krav til både kreativitet, teknik og opmærksomhed. Dette kursus er for dig, der godt vil lære noget mere om denne genre. Måske tager du allerede billeder i din lokale sportsklub og vil gerne blive endnu bedre eller også har du bare lyst til at kaste dig ud i de muligheder og oplevelser der følger med at fotografere sport og motiver i bevægelser.

Kurset er en kombination af teori og workshop, målrettet mod at det tekniske hele tiden skal støtte det praktiske. Det betyder, at deltagerne arbejder med hele workflowet, indstillinger, fotografering og efterbehandling på eget udstyr.

Målet er således, at deltagerne efter kurset har fået viden der helt konkret giver bedre billeder.

Bordtennis er en af de sportsgrene hvor der stilles krav til både kameraindstillingerne og fotografens evne til at tænke i billeder. Foto: Claus Birch

Dag 1 (i kursuslokale/studie):
Den første dag starter vi med en kort introduktion og kigger på sportsbilleder. Vores egne og andres. Hvad er godt og hvad fungerer ikke? Hvad er det, der fascinerer os ved det gode sportsbillede og hvornår er det bare helt uinteressant?

Derefter taler vi om det grundlæggende udstyr og kigger på både kameraer og objektiver. Vi tager udgangspunkt i det udstyr deltagerne har, men det bliver også mulighed for at se på professionelt sportsfotogrej. I gennemgangen af udstyret kommer vi også forbi hukommelseskort, kortlæsere og naturligvis pc/mac til efterbehandling.

Vi skal også igennem indstillinger og opsætning af mulige genveje på dit kamera og tale om lukkertid, blænde, iso og ikke mindst den optimale brug af autofokus, i forhold til de forskellige opgaver du kan stå overfor. Vi skal se forskellige billeder, kigge på deres exif-data og tale om hvilke indstillinger der er valgt og hvorfor.

Endelig skal vi se på filtyper, samt fordele og ulemper ved at skyde i raw og/eller jpg.

Regnvejr kan give en del udfordringer for fotografen, men også muligheden for at få ekstraordinære billeder. Foto: Claus Birch.

Dag 2 (i kursuslokale/studie):
På dag to bevæger vi os tættere på de opgaver vi står overfor. Hvilke typer billeder vil vi gerne lave, hvor skal de bruges og hvordan forbereder vi os bedst muligt?

Kan man forudsige hvor og hvornår de gode billeder opstår? Kan man skabe dem selv? Hvor og hvordan placerer man sig bedst og hvornår skal/kan man bruge stativ eller håndholdt.

Vi skal også kigge på nogle af de mange udfordringer man kan stå overfor som sportsfotograf. Vi skal tale om aftenfotografering, kunstlys og mangel på lys. Og vi kommer rundt om udfordringer som regn, sne, skarp sol og “den delte bane”, og hvordan man kan vende det til sin fordel.

Vi kommer også omkring brugen og mulighederne i de små actionkameraer (f.eks. GoPro), fjernbestemte systemer og trådløs billedoverførsel.

Endelig skal vi naturligvis foreberede os på den praktiske opgave på kursets tredje dag.

I håndboldhallen sidder man meget tæt på banen. Udover at skulle skyde en hurtigt sport under svære lysforhold, skal man også passe på idrætsudøverne, sig selv og sit udstyr.Klik på billedet for at se det i større format. Foto: Claus Birch.

Dag 3 (til sportsarrangement):
Vi skal ud og fotografere til et sportsarrangement, så vidt muligt udvalgt på baggrund af de ønsker som kursusdeltagerne har.

Her skal vi omsætte teori til praksis og deltagerne arbejder selvstændigt inden for de rammer arrangementet tillader. I den praktiske del af undervisningen er det vigtigt, at der tages hensyn til de sportsudøvere vi fotograferer.

Underviseren vil bevæge sig rundt mellem deltagerne og give gode råd undervejs.

Deltagerne sørger selv for transport. Vi kan eventuelt arrangere noget samkørsel.

Man behøver ikke tage til superligafodbold for at få de gode sportsbilleder. Her er et skud fra en serie 1 kamp, hvor beskæringen har givet billedet den helt rigtige historie. Klik på billedet for at se det i større format. Foto: Claus Birch.

Dag 4 (i kursuslokale/studie):
Vi kigger på billederne fra dag 3, udvælger og billedbehandler.

Her kommer vi ind på de forskellige programmer du kan bruge, deres fordele og ulemper. Hvordan tilføjer man lettest metadata og hvorfor er det en rigtig god idé?

Hvor meget “må” man redigere? Og hvordan kan du give dine billeder ekstra kant, ved at arbejde med beskæring.

Vi skal også kigge på hvordan man i billedbehandlingen kan arbejde med lys, skygge, farvemætning, skarphed og horisont.

Som en del af workflowet kommer vi også omkring hvilke filstørrelser og opløsninger der anvendes i forskellige sammenhænge (web og tryk).

Endelig skal vi se på forskellige løsninger du kan bruge når du vil præsentere eller sende dine billeder og vi taler om brug og rettigheder.

Efter kurset er du altid velkommen til at sende nogle af dine billeder til mig og få feedback.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”]

Sportsfotografering (Kursus nr. 201802)

Tid
Kurset afholdes over 4 dage:
Dag 1 (kl. 19:00 – 21:30)
Dag 2 (kl. 19:00 – 21:30)
Dag 3*
Dag 4 (kl. 19:00 – 21:30)
* ca. 2,5 timer, tidspunkt ikke fastlagt

Pris
kr. 1750,- (incl moms)

Prisen inkluderer:
3 kursusdage, ialt 7,5 timers undervisning
1 kursusdag til udvalgt sportsarrangement, ca. 2,5 timer
Kursusmateriale
Forplejning (te/kaffe/vand og frugt)

Underviser
Claus Birch

Du kan se et udvalg af mine egne sportsbilleder her.

Sted
Undervisningen sker i egnet lokale i Roskilde eller lokalitet tilpasset de tilmeldte deltagere.

Deltagerantal:
For at sikre størst muligt udbytte, er der maksimalt 6 deltagere på hvert hold. Kurset gennemføres hvis der er mindst 2 deltagere.

Forudsætninger:
Du har en vis erfaring med at tage billeder og ved grundlæggende hvordan du betjener dit kamera. Vi tager udgangspunkt i det udstyr du har, så du skal altså ikke ud og købe noget for at deltage i kurset.

Det skal du medbringe
Dit kamera og de objektiver du bruger, en (helst bærbar) pc/mac med det program du i dag bruger til at redigere dine billeder.

Du skal iøvrigt vide
Bliver du nødt til at aflyse din deltagelse, skal dette ske senest en uge før kursusstart, hvorefter den fulde pris refunderes.

Bliver kurset aflyst, refunderes hele kursusprisen. Bliver underviseren syg eller på anden måde er forhindret i at undervise de planlagte dage, tilbydes erstatningsundervisning.

Der henvises iøvrigt til mine kursusbetingelser.

Har du spørgsmål til kurset, så kontakt mig gerne.

 

 

 

 

Claus Birch
Mobil: 42 65 99 09
Send besked